Akvarelmaling

Akvarel

Hos Malericentralen finder du et stort udvalg af akvarelmaling fra kendte brands som Van Gogh, Aquafine og Maimeri. Det åbner op for et univers af smarte maleteknikker, hvor du kan skabe din helt egen kunst med skønne farver af akvarel. Du finder både bokse med flere farver, ligesom du finder flydende akvarel. Er du nybegynder og ønsker at udforske akvarelmaling, har vi et stort udvalg af startpakker med paletter, pensler og akvarelpapir.

Gå på opdagelse i vores udvalg af akvarelmaling, og find lige præcis den kombination, der matcher dine behov og ønsker. Skulle du have nogle spørgsmål undervejs, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

 

pr. side

3 varer

Faldende orden
pr. side

Hvordan maler du med akvarelmaling?


Akvarel er en fantastisk teknik, der kan bruges til at skabe smukke kunstværker, som både erfaren og mindre erfaren maler. Men hvordan får du de bedste resultater med akvarelmaling? Det gør du selvfølgelig ved at have helt styr på fremgangsmåden. 


Når du vil male akvarel, skal du udover akvarelmaling bruge akvarelpapir, akvarelpensler og et glas med vand. Akvarelpapir er specielt designet til at absorbere vand, så dine malerier ikke bliver bløde eller løber sammen, mens akvarelpensler også har et specielt design, der gør dem perfekte til den våde akvarelmaling. 


Akvarelpensler kan holde bedre på vandet end andre typer af pensler, og det betyder både, at du får bedre kontrol og processen, samt at du kan få mere maling på penslen og derfor ikke skal dyppe igen så ofte. Her hos Malericentralen kan du selvfølgelig finde akvarelpensler samt akvarelpapir i høj kvalitet, så du kan få hele pakken, når du vil i gang med at male akvarel. 


Når du har alt udstyret klar og har fundet et motiv, kan du med fordel starte med at tegne en skitse, så du får styr på alle de elementer, du gerne vil have ind i billedet. Med en god skitse får du bedre styr på proportionerne, så det hele kommer til at passe godt sammen. 


Nu er du klar til at male. Akvarelmaling kan blandes til et uendeligt antal farver, så der er ingen grænser for, hvilke nuancer du kan få på papiret. Du kan bruge en hvid plade eller en palet til at blande farverne. 


Nu er der kun tilbage at finde kreativiteten frem og frembringe det kunstværk, du har inde i dit hoved. Her er det vigtigt, at du dypper penslen i et glas med rent vand, inden du begynder at bruge en ny farve, da farverne ellers vil blande sig. 


Husk også at lade hvert lag tørre, inden du tilføjer flere lag, og husk så til sidst at lade akvarelmalingen tørre ordentligt, inden du putter dit kunstværk i skuffen eller lukker for dit hæfte.


Er der forskel på akvarelmaling?

 

Når du vælger akvarelmaling, er det ikke kun farverne, der adskiller de forskellige produkter. Som med andre typer af maling er der også forskel på akvarelmaling fra forskellige brands, ligesom der også findes forskellige typer af akvarelmaling. 


Forskellen kan også ses i prisen, hvor den billige akvarelmaling ofte er lavet af syntetiske pigmenter, der ikke er så holdbare som naturlige pigmenter, men som alligevel kan være et godt valg til nybegyndere eller børn på grund af den gode pris. Dyrere akvarelmaling er i stedet lavet af naturlige pigmenter, der er mere intense og har en bedre holdbarhed.


Akvarelmaling fås også i flere forskellige konsistenser. De klassiske akvarel-pans kommer med tørre farver, som er meget koncentrerede og har en høj dækkeevne. Mange foretrækker at arbejde med den tørre akvarelmaling i pans, da den er nem at arbejde med og praktisk at have med på farten, når du vil male en smuk solnedgang eller lignende ude i det fri. 


I modsætning til den tørre maling i den klassiske akvarel-pans står den flydende akvarelmaling i tuber. Flydende akvarelmaling er meget koncentreret og skal helst fortyndes med vand, inden du bruger den. Med flydende akvarelmaling kan du selv fordele de forskellige farver i pans eller på en palet, inden du går i gang med at male.


Køb akvarelmaling online i dag

Hvis du er på udkig efter akvarelmaling i høj kvalitet til dit næste kreative projekt, er du kommet til det helt rette sted. Her hos Malericentralen kan du altid nemt købe din maling online, hvor du også kan købe alle de andre ting, du skal bruge for at komme i gang med at male med akvarel. 


Her på siden finder du et stort udvalg af klassisk akvarelmaling og flydende akvarelmaling i forskellige farver, ligesom du også kan vælge mellem forskellige akvarelmaling sæt med en bred palette af farver, som giver dig mulighed for at komme godt i gang. 


Og det bedste ved det hele er, at du kan købe alle farver og alt udstyr online hjemme fra din sofa, hvorefter vi sender din bestilling direkte afsted til din adresse, så du kan komme i gang med at male inden for få hverdage. 

 

FAQ


Hvad er akvarelmaling?

Akvarelmaling er en vandbaseret maling, der er lavet af pigmenter, som er opløst i vand. Malingen har en gennemsigtig finish og kan bruges til at skabe et bredt udvalg af effekter. Akvarelmaling er en god mulighed for nybegyndere, da den er nem at arbejde med og tørrer hurtigt.


Hvad er forskellen på akvarel og akryl?

Hvor akvarelmaling er en vandbaseret maling, så er akrylmaling en syntetisk maling. Akrylmaling er mere mat og dækker mere end akvarel, hvorfor du kan skabe nogle helt andre effekter og motiver ved at vælge akryl i stedet for akvarel.