På lager
Kun 1 tilbage
Varenummer:
heerup-forureningsdjævelen_DFK_

Heerup Litografi - 'Forurenings Djævelen'' (Signeret)

4.500,00  DKK
  • Fragt fra kun 49,-
  • 1-3 dages levering. I nogle tilfælde optil ca. 8 dage

Heerup Litografi - 'Forurenings Djævelen'' (Signeret) - Med passe partout og Clarity ' usynligt' glas. Motiv 31x40 cm - Udvendigt mål 52x60 cm. Signeret Heerup Litografi.

Clarity er et specialglas med en UV-beskyttelse på 70 % og en gennemsigtighed på 99 % - deraf navnet 'usynligt' glas.

Henry Heerup (4. november 1907 i København – 30. maj 1993) var en dansk maler, billedhugger og grafiker. Heerup var en afholdt kunstner med en overdådig, fabulerende fantasi i sine værker. Han er bedst kendt for sine farverige malerier fyldt med scener fra livet i fortællende tableauer, fyldt med symboler og humor. Heerups fortællinger tager ofte udgangspunkt i hans egne erfaringer og kan til tider ses som en slags selvfortællinger. Nissen er en af Heerups foretrukne selvbiografiske roller. I et maleri, Årstiderne, kommer en nisse cyklende fra højre med en kat i cykelkurven. Både kattene og cyklen er hentet fra Heerups nære hverdag, og blev ligesom cyklen med tiden til symboler med et vist selvbiografisk indhold. Han udformede bl.a. hoveder, menneskeskikkelser, dyr og fugle. Som skulptør indførte han også begrebet skraldemodeller. Heerup var medlem af kunstnergruppen COBRA, og han har illustreret flere bøger bl.a. Ordsprogenes bog, Billedet i bogen, Sjov i Danmark og Fløjte-hugga.

Da litografierne hænger i Galleriet i Snejbjerg kan der være mulighed for at det er solgt. Vi tager forbehold for udsolgte varer. Hjemmesiden opdateres dagligt.